om Hartman


THOMAS HARTMAN | Oavsett hur du hittat hit är du varmt välkommen. Jag bloggar om webb, kommunikation, marknadsföring, hur ett nytt mediasamhälle utmanar gammelmedia och hur dagens integritetsfrågor påverkar oss alla.

Kommunikation – ett verktyg för förändring
Under större delen av mitt vuxna liv har jag jobbat professionellt med kommunikation och marknadsföring. Jag har många erfarenheter från att verka med kommunikativa utmaningar på lokal, regional, nationell och internationell nivå. Jag har jobbat som konsult inom sponsring och marknadsföring, som chef för kampanjorganisationer och valrörelser och jobbat som politisk rådgivare, press- och mediaansvarig under åtskilliga år. Bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet.
Idag jobbar jag som kommunikationschef för Region Västerbotten. De vanliga reservationerna gäller. Det vill säga att de åsikter jag uttrycker på denna blogg är mina egna.
Under de senaste åren har jag särskilt fördjupat mig i kommunikation kopplat till utvecklingsfrågor, utbildningspolitik, hälso- och sjukvård, migrationspolitik och relationer mellan näringsliv och politik bara för att nämna en del. Mina erfarenheter har lärt mig att det skrivna ordet är en kraft som inte skall underskattas. Det kan förändra världen.
Jag trivs i en mediavärld där nya medier utmanar gamla monopol.

Bred erfarenhet
Meningen med livet handlar om mellanmänskliga relationer. Och jag är oerhört tacksam för alla människor jag träffat, allt jag fått vara med om och lärt mig av de människor jag mött under det tjugotalet år jag varit politiskt engagerad. 
      Jag har erfarenhet från kommun- landsting- respektive regionfullmäktige, kommunstyrelse och utskott, bolagsstyrelser, universitetsstyrelse och nämnder. Jag har varit engagerad både i ideella sektorn likväl som från privat verksamhet. Det har gjort att jag pratat med mycket folk och framför allt druckit mycket mer kaffe än man kan tro är fysiskt möjligt.
Jag är en folkrörelsemänniska som tror att dynamiska regioner växer i ett förtroendefullt samarbete som frodas i ett kraftfält mellan näringsliv, universitet, politik och civila samhället.
Jag trivs i det gränslandet.

Vem bryr sig? –  En bok om Sverige
Men ett samhällsintresse utan engagemang och förändringsvilja är utan mening.       Jag brinner för att förändra. Framför allt för de som är utsatta och har det allra sämst i vårt samhälle. Det kan vi alla kan hamna i en dag (betydligt snabbare än vi tror). Jag trivs med tanken om ett fritt internet och är oroad över att det är så få som ifrågasätter hoten mot vår integritet.
En del av mitt samhällsengagemang kan du ta del av i boken ”Vem bryr sig?” En bok om Sverige som jag är medförfattare till. Vem bryr sig är en debatt och reportagebok där läsaren får del av människors egna berättelser om hur klyftan mellan politiken och folket vidgas. Boken kom ut på Hjalmarson & Högberg Bokförlag våren 2010.
Beställ den hos Bokus eller Adlibris.

En viktig drivkraft är nyfikenhet
Det är väl bara att erkänna att nyfikenhet är en stark drivkraft för mig. Liksom att fundera över hur vi människor är mot varandra.
Som jag ser det är det viktiga inte om du lyckas leva 32 000 dygn, utan om du hinner bli människa innan du dör. Jag intresserar mig för särskilt människors fördomar och intolerans mot varandra och tycker det är viktigt att putsa skorna.
Jag föreläser bland annat om kommunikation, internet, sociala media, politik och medias makt.

Vill du nå mig? Använd formuläret nedan..

Ring: + 46 (0)70 – 666 49 95
faxa ett papper + 46 (0)70 – 619 49 95
eller maila: jthomas.hartman (snabel) gmail.com

Namn: Thomas Hartman Ålder: 46 Ogillar: Människor som försöker växa genom att såga benen av sina medmänniskor Förvånad över: Varför ska det vara så svårt för oss människor att ge varandra beröm och värme? Men också ärligt imponerad av allt fint som finns i människor Gillar: Civilkurage, leenden och mellanmänsklig värme Äter helst: Sushi Senast lästa bok: David Cecarinis bok om Eichmann Det dummaste jag vet: Fördomar och svepande generaliseringar men också folk som röstskolkar (möjligheten att rösta är en rättighet som människor slåss för runt om i världen och fortfarande dör för) Tycker väldigt illa om: Te och snö En stark sida: Passionerad i det jag gör En svag sida: Jobbar ofta för mycket På fritiden: Gillar att umgås med vänner, fotografera, läsa, skriva och resa Född: På södersjukhuset i Stockholm Lyssnar gärna på: Klezmer musik, Techno, Acid Jazz och tidiga låtar av Peter Gabriel men älskar även sånt som Carmina Burana av Carl Orff och min absoluta favorit Mozarts Rekviem. Älskar kraften i körsång. Tänk bara på Gospel. Just nu lyssnar jag bland annat på: Kent, Frank Sinatra och Cornelis Vreesweijk (underbart att höra honom på hans andra stora språk Holländska) Tittar gärna på: West Wing, South Park och Sciencie fiction som Star Trek Deep Space Nine Färdmedel: Volvo XC90. Favoritfärg: Kornblått Temperament är: Älskar känslor. Det är viktigt men så svårt ändå – i Sverige är du konstig om du blir arg – och en kille får aldrig gråta. Det skiter jag i Favoritländer: Jag älskar att resa och då gärna i USA eller Mellanöstern. Men trivs även i Prag och London. Dock gillar jag inte att ligga still. Då är jag kreativ: Eftersom jag jobbat mycket med försäljning och marknadsföring har jag svårt att acceptera ett nej (det är ofta början till ett ja) Favoritstund på dagen: Tidig morgon då jag surfar runt och läser nyheter och senaste nytt Är stolt över bland annat min farmor som gett mig värden, stöd och styrka och min morfar som lärt mig vad hårt arbete innebär Älskar: Att se människor växa och utvecklas Devis: Ingångna avtal skall hållas. Om man inte håller ord kan man lika gärna strunta i att gå upp ur sängen Släktingar i politiken? Ja, min farfar. Dels aktiv i Arbetarepartiet Socialdemokraterna men framförallt var han oerhört drivande i nykterhetsrörelsen . Han var även egen företagare.

Highlighted fields are required.
Your Name:
Your Email:
2 + 2 =
Your Website:
Your Subject:
Your Message: