12 talares tankar om möten

BOKTIPS. Har du bra möten? En av de saker som är återkommande i det allt utvecklingsarbete och även det regionala utvecklingsarbetet som jag och mina kollegor precis nu håller på med rätt mycket är mötet som verktyg för utveckling.

En insikt jag brukar återkomma till är att det inte finns några organisationer utan enbart individer. Det är dessa individer som interagerar mellan varandra. Och när en individ försvinner får man inte sällan börja om arbetet med involvering och förankring för att känna att organisationen är med på riktigt. Den förflyttning vi gör av individer från kännedom om det vi håller på med via engagemang till delägarskap kan vi kalla en resa i effekttrappan.

Individers förmåga att samarbeta och samhandla på ett konstruktivt sätt är alltså styrande för utfallet av den förflyttning eller utveckling vi vill åstadkomma.

En tredje insikt som jag tycker är viktig är att man inte ska underskatta värdet av mötesdesign för att skapa möten som både ser representativa ut i sociala medier men också ger mer energi än de tar.

Är du intresserad av att fördjupa dig i sådana insikter så kan du inte bara ta del av de 29 insikter och fem verktyg som jag och mitt team delar med oss av i den nyutgivna boken 12 talares tankar om möten utan alla talarkollegors samlade insikter och vishet. Jag hoppas det kan vara till nytta oavsett om du jobbar med små eller stora möten.

Hur sätter du upp ett möte? Hur inkluderar och involverar du? Hur använder du teknik på ett bra sätt? Hur kan du tänka strategiskt och praktiskt för att mötet ska hjälpa er verksamhet framåt och ge er ett roligare jobb på köpet?

Den här boken ger dig 12 talares och moderatorer tips och tankar om hur du får till bra möten. Allt från stora events och konferenser till mindre internmöten och workshops.

Varje talare har sitt eget kapitel och tillsammans bildar de ett heltäckande pussel som du kommer ha nytta av om du på ett eller annat sätt håller i möten på din arbetsplats.

Avsändare är inte bara författarna utan också talarbranschens egen förening för professionella talare och moderatorer: NSA Sweden (National Speakers association) eller på svenska: Talarföreningen.

Att ha många möten är ingen konst. Att ha bra möten är en helt annan sak.

Boken hittar du där böcker säljs. Exempelvis [Adlibris](https://www.adlibris.com/se/bok/12-talares-tankar-om-moten-9789186293635) eller [Bokus](https://www.bokus.com/bok/9789186293635/12-talares-tankar-om-moten/) Boken går även att ladda ner som E-bok direkt.

Det är därmed den andra bok jag är med och ger ut sedan Vem bryr sig en bok om Sverige gavs ut på Hjalmarson och Högberg förlag 2010.

Varsågoda!

https://www.adlibris.com/se/bok/12-talares-tankar-om-moten-9789186293635

THOMAS HARTMAN

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com