Hon sätter Västerbotten på Chokladkartan

ENTREPRENÖRSKAP. Idag har jag varit i Lycksele och bland annat besökt Coompanion, Entreprenörcentrum, Handelskammaren och Convoy som samlat mycket av Lyckseles entreprenörsstödjande strukturer i fina centrala lokaler. Vi genomförde också årsmötet med Coompanion Västerbotten där jag fick förnyat förtroende som ordförande. Dagens speciella höjdpunkt var Jenny Berg som med sitt företag Thebroma Tastings sätter Västerbotten på Chokladkartan.

Jenny berättade om kooperationens betydelse för att skapa mervärden och nya möjligheter för sydamerikanska cacao-odlare. Vi fick lära oss mer om hennes engagemang kring god choklad som tog oss från detaljer kring chokladtillverkning och hur vissa stora leverantörer skapar usla produkter med brända bönor och dieseltorkning till hur tillväxt bland Cacaoodlandet kan slå ut kokainets möjligheter.

Jenny är en stark entreprenör som vi också valt att lyfta fram i Region Västerbottens bok om kvinnor som Entreprenörer från Västerbotten. Henne kommer vi se mer av. Det är jag övertygad om.

THOMAS HARTMAN

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com