Möte med presidenten

20111124-102143.jpg
INTERNATIONELLT. Morgonen inleddes med möte med AERs president Michelle Sabbon och hennes rådgivare. De svenska regionerna fick tillfälle till en bra diskussion och som ordförande för AER Sverige lyfte jag särskilt de diskussioner vi fört i det svenska nätverket. Flera svenska regioner som Jönköping, Jämtland, Kronoberg, Dalarna tog tillfälle att ge bilden av hur vi vill utveckla arbetet framåt.

En av slutsatserna blev att vi nu för diskussioner om att anställa någon för att jobba i AERs sekretariat i Strasbourg.

Personligen inser jag hur viktigt det är med språkkunskaper för att exempelvis kunna förhandla stadgar med någon som enbart talar franska.

Dagens möte skedde med tolk som hanterade franska och engelska. Efter gårdagens styrelsesammanträde är det flera regioner som söker dialog. Även om språkkunskaperna aldrig är perfekta så får man ta för sig och inte vara rädd för om man tappar nåt ord. Ofta fungerar det alldeles utmärkt.

Efter det välbesökta mötet som hölls i mycket god stämning så är det dags för öppningen av generalförsamlingen.

Thomas Hartman

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com