Sur gubbe lämplig etikett när det passar?


SURA GUBBAR? Lena Sandlin skriver en artikel i VF idag där hon kallar Lennart Holmlunds öppna kritik av Juholt för något som sura gubbar ägnar sig åt.

Samtidigt finns det en tendens inom (S) som är intressant. Det handlar om att ställa veton mot olika kandidater. Antingen i slutna rum där man vägrar ställa upp på vissa kandidater eller så i öppenhet som när den gamle strategen Tony Johansson nyligen gick ut och lade sitt veto mot Damberg på debattplats i Bonnierkoncernens Newsmill. Det där är en tradition som växt inom SSU som en följd av falangtramset och nu verkar komma in i Socialdemokraterna.

Fick Johanssons öppna avrättning av Damberg samma kritik av Sandlin? Fick han etiketten sur gubbe av VF:s ledarsida? Kommer det någonsin att ske?

Det kan väl aldrig vara så att det mänskliga i detta handlar om att den här sortens etiketter av personer som ”surgubbe” kommer när det passar med ens egen övertygelse? 

Nej, det är säkert en ren slump 🙂

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman och kan vara pingat på intressant och twingly. Mer politik hittar du på Netroots och hos Politometern - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar?

Thomas Hartman

Comments

Publicerat av

Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är förtroendevald i bl.a kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com