Regionfrågan på tapeten igen

Idag kommentar jag regionfrågan i Norran på ett hörn.

REGIONER. Idag kommentar jag regionfrågan i Norran på ett hörn.

”Nu väcks frågan igen om bildandet av storregioner. Fyra Norrlandslän skulle bli ett. Utredare vill nu se åtta regioner i landet och i Västerbotten råder politisk enighet – ja till sammanslagning av länen. ”Då får vi en starkare röst”, säger Thomas Hartman, kommunikatör på regionförbundet. På riksnivå vill inte Moderaterna se storregioner. Sedan tidigare finns den här typen av sammanslagna län i Skåne och i Västra Götaland. – De har positiva erfarenheter, säger Thomas Hartman.”

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com