Vi måste skapa en flexibel arbetsmarknad

NÄRING. En av de saker jag jobbar för är att synen på företagandet måste bli mer flexibel. Detta lyfter jag i dagens VK.


NÄRING. En av de saker jag jobbar för är att arbetsmarknaden och synen på företagandet måste förändras och bli mer flexibel i synen på människan.

Politiker och myndigheter måste inse att samma person numera kan vara arbetslös, arbetstagare, företagare, sjuk och föräldraledig under samma månad.

Detta klarar inte systemen av idag och därmed blir också tryggheten för entreprenörer och företagare undermålig. Det finns många så kallade ofrivilliga företagare som lever under usla villkor idag och som kämpar med att få omgivningen att acceptera deras brokiga livssituation.

Om detta pratade jag på entreprenörsdagen på Munchenbryggeriet och jag lyfter det också i en intervju i dagens Västerbottenskuriren.

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.