Entreprenörer skapar välfärd och jobb

Valrörelsen pågår för fullt men var är diskussionen om hur pengarna ska skapas? Jag är en av de bloggare och opinionsbildare som samlats i Munchenbryggeriet i Stockholm för att diskutera företagandets villkor.

ENTREPRENÖRSSKAP.Jag är en av de 300 företagare, bloggare och politiker från hela landet som är med när Svenskt näringsliv idag Torsdag träffar företrädare för samtliga riksdagspartier med näringsminister Maud Olofsson (C) i spetsen.

Jag är inbjuden som bloggare och kommer bland annat föra fram erfarenheterna vi fått i Norrbotten och Västerbotten när vi startat Convoy. Ett företag som gör det lättare att bli företagare och som på kort tid engagerat 42 företagare och nu har en omsättning på drygt 1,4 miljoner.

 

Jag håller med Svenskt Näringsliv om att det är bra om entreprenörsfrågorna kommer fram i valrörelsen och jag har stora förväntningar på mötet.

Ett konkret område där det måste till förändringar gäller flexbilitet och trygghet. Även en entreprenör kan bli sjuk eller måste få vara pappaledig. Det är uppenbart att trygghetssystemen är för stelbenta idag.

Ofta stoppas människor in fack som de sedan förväntas tillhöra. Exempelvis tar reglerna idag inte hänsyn till att samma person under en och samma månad kan vara både föräldraledig, sjukskriven, anställd och entreprenör.

Det behövs en förändring i synen på trygghetsfrågorna för företagare. Arbetsmarknaden har utvecklats och förändrats och då måste samhälle och politik hänga med om vi ska mena allvar med att vi vill satsa på entreprenörskap.

Många opinionsbildare och bloggkompisar är här. Än så länge har jag noterat den alltid lika driftige Claes Krantz, vänsterpartisten som är lite skönt motvalls Jöran Fagerlund, den underbart kramgoda och smarta Alexandra Einerstam, den passionerade moderaten Mary X Jensen, den liberala kultbloggaren Johan Ingerö, kristdemokraternas toppbloggare Peter Soilander och den alltid lika sköna och kunniga Kulturbloggen.

 

Fakta

Entreprenörsmötet hålls på Münchenbryggeriet idag 19 augusti, en månad före valet, klockan 10–16.

300 av Sveriges mest engagerade företagare från hela landet, näringslivspolitiker från samtliga riksdagspartier och Sveriges, enligt Svenskt näringsliv, 70 mest inflytelserika bloggare är inbjudna.

På dagordningen står diskussioner om företagsamhetens villkor.  

 Entreprenörsmötet går också att följa på Svenskt Näringslivs hemsida och via Facebook.

Många bloggare är här. Än så länge har jag noterat Jöran Fagerlund

 

 

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.