Pajaspartiet nationaldemokraterna och dialogpoliserna

POLISENS INNOVATION. Idag besökte jag pajaspartiet Nationaldemokraternas bokbord och torgmöte kl 16:00 till 17:00 på Donnersplats. På torgmötet deltog bland annat Mattias Karlstrand, vice partiledare Daniel Spansk och även partiledare Marc Abramsson.

POLISENS INNOVATION. Idag besökte jag pajaspartiet Nationaldemokraternas bokbord och torgmöte kl 16:00 till 17:00 på Donnersplats. På torgmötet deltog bland annat Mattias Karlstrand, vice partiledare Daniel Spansk och även partiledare Marc Abramsson.

Vid mötet deltog demonstranter som under polisinseende skanderade ”inga rasister på våra gator”.

Det intressanta var att iaktta polisens innovation, så kallade dialogpoliser. Dessa personer har studerat och analyserat de inblandade nätverken professionellt, känner till personernas bakgrund och har dessutom byggt upp relationer med dem.

Jag frågade en av de reguljära poliserna på plats om vad han tyckte om de obeväpnade och oskyddade kollegorna som vandrade omkring med munnen som vapen och han hade enbart lovord att ge.

– Vi är oftast tungt utrustade. Det kan skrämma människor så dialogpoliserna har en viktig roll att ta ner stämningen vid en konflikt.

Det är glädjande att se metodutvecklingen inom polisen. Dagens samhälle handlar om relationer. Det påverkar uppenbarligen även vardagen för Kling och Klang.

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.