Hemlösa Tina avvisas av socialen i tre kommuner

VÄLFÄRD. Såna här exempel visar på ett förvånansvärt kattrakande mellan huvudmän som inte förmår sätta individen i fokus. Det är inte ett acceptabelt beteende av det svenska skyddsnätet år 2010. Det är dessutom de mest utsatta som råkar mest illa ut när politiken schabblar.

VÄLFÄRD. Jag läser i Helsingborgs Dagblad om hur Tina Lundgren nekas hjälp av tre kommuner. Landskrona skjuter över ansvaret på Svalövs kommun efter som de anser att det var där Tina senast vistades samt att det redan fanns en pågående tvist i ansvarsfrågan mellan Svalöv och Olofström. I Svalöv tycker kommunen att det är folkbokföringsadressen, Olofström, som gäller. De tycker att deras ansvar stannar vid att fixa en enkel bussbiljett ut ur stan till Olofström. Olofström menar att frågan får lösas av Svalöv. Det var där Tina senast vistades.

Vi har sett andra rent löjeväckande exempel där kommun och landsting drar gränsdragningstvister mellan sjukvård och äldreomsorg till rättssalen.

Det måste vara något allvarligt systemfel hos politiker och tjänstemän i berörda kommuner som inte ser till att samarbeta bättre så att människor inte faller mellan stolarna på detta sätt. I Tinas fall blir den tillfälliga lösningen att en hotellägare får räcka ut handen.

Såna här exempel visar på ett förvånansvärt kattrakande mellan huvudmän som inte förmår sätta individen i fokus. Det är inte ett acceptabelt beteende av det svenska skyddsnätet år 2010.

THOMAS HARTMAN

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.