Subscribe via RSS Feed Connect on Pinterest Vi ses på Google Plus Connect on Flickr Connect on LinkedIn Connect on YouTube

Läsvärd rapport om ökade klyftor

14 maj, 2010

KLYFTOR. Det finns ett starkt missnöje bland väljarna med de ökande inkomstklyftorna i Sverige. Tre av fyra väljare vill att politikerna ska försöka minska klyftorna mellan människor. Det visar en rapport som tagits fram av Kalla Sverige, LO och LO-förbundens gemensamma projekt för att belysa effekterna av regeringens politik.

Rapporten hittar du här.

Det är detta valrörelsen ska handla om.

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman och kan vara pingat på intressant och twingly. Mer politik hittar du på Netroots och hos Politometern - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar?

Thomas Hartman
Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • Digg
 • MySpace
 • StumbleUpon

Comments

About the Author:

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är förtroendevald i bl.a kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Comments (11)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Britta Sethson skriver:

  Ja men då är det väl det som vi ska diskutera och synliggöra i valrörelsen. Vilket samhälle vi vill ha.

  tydliggöra vart vi är på väg med reinfeldt vid rodret jämfört med sahlin.

  Eller??? alliansen vill definitivt inte ha den diskussionen men vi har allt att vinna
  .-= Britta Sethson´s last blog ..taggiga rosen.. =-.

 2. Hartman skriver:

  Jag håller med dig Britta. Vi måste lyfta fram samhällskritiken och inte vara så fixerade vid Reinfeldt. Genom att vara i opposition mot orättvisor kommer vi automatiskt i bättre läge i kritiken av Reinfeldt dessutom.

 3. Anders Nilsson skriver:

  Jag har läst rapporten som analyserar siffror för perioden 1991-2007. Att beskriva det som en rapport ”för att belysa effekterna av regeringens politik.” är precis det struntprat som våra väljare konfronterar oss med när man är ute på gator och torg och försöker få folk att välja det socialdemokratiska alternativet. I ärlighetens namn Thomas, vem regerade under perioden 1991-2000? Jag är så oerhört trött på att få klä skott för slafsagitationen när vi faktiskt har ett helt samhälle att förändra. Ja, jag blir sur men det går över och jag läser hellre din och Annas bok med stor behållnig, för det är det det gäller.
  .-= Anders Nilsson´s last blog ..Tänk tanken att ni en gång kommer att få läsa det som förändrade världen just i en obskyr liten blogg =-.

 4. Britta Sethson skriver:

  ja visst är det är ju så att klyftorna har vidgats också under s – regering. tråkigt men sant. Desto snabbare har det gått under alliansregeringen. Där finns heller ingen vilja att få ett solidariskt samhälle heller.

  Jag menar att vi måste diskutera hur vi ska få ihop landet igen. Vi måste peka på sådana lösningar. Men du har helt rätt Anders, det finns inte någon anledning att slå sig för brö(s)tet.
  .-= Britta Sethson´s last blog ..taggiga rosen.. =-.

 5. Anders Nilsson skriver:

  Och framförallt använda rätt fakta, inte plocka från lite var som helst. Det är ju ingen tvekan om att den borgerliga regeringen driver en borgerlig politik, som är grundad på borgerliga värderingar.Det har fått till resultat att de fattigaste har cementerats i sin fattigdom genom diskriminering och maktlöshet, sedan har man pytsat lite lagom till andra grupper och på så sätt slagit en kil rätt in i ”våra” väljargruppper. Då borde vi diskutera hur vi skall hantera den situationen istället för att sno ihop något som smaskigt men är så genomskinligt att det inte klarar dagsljuset.
  .-= Anders Nilsson´s last blog ..Tänk tanken att ni en gång kommer att få läsa det som förändrade världen just i en obskyr liten blogg =-.

 6. Hartman skriver:

  Rapporten visar ett brett stöd för den som vill arbeta för minskade klyftor. Det är ett viktigt budskap till den som lever efter att egentresset skulle styra svensk politik.

 7. P skriver:

  Absolut viktigast är då att människor inte hamnar i långvariga åtgärdsprogram – säkraste sättet att få stora klyftor är att ha stora grupper i förtidspension.