Ska samhället kräva porrfritt?

MORAL? Genom Östran ser jag att kommunfullmäktige i Kalmar diskuterar frågan om porrfria hotell. För min del har jag svårt med den där sortens beslut. Frågan är var gränserna går för vad samhället ska kräva. Hur långa etiska listor ska vi upprätta?

MORAL? Genom Östran ser jag att kommunfullmäktige i Kalmar diskuterar frågan om porrfria hotell. För min del har jag svårt med den där sortens beslut. Jag förstår tanken med att  offentliga medel ska kunna ställa krav på näringsidkare och deras val av tjänster och underleverantörer men frågan är hur verkningsfullt sånt där är och var gränserna går för vad samhället ska kräva. Hur långa etiska listor ska vi upprätta?  Är fullmäktige i Kalmar sugna på att definiera var gränsen går mellan porr och erotik?

Jag tycker nog att människor inklusive politiker kan vara myndiga nog att själva avgöra vilka kanaler de ska och inte ska titta på. För övrigt tror jag att en politiker som tittar på erotik är en bättre människa än den som inte gör det. Det viktiga är att kommunen inte betalar för erotiskt TV-tittande på tjänsteresor på samma sätt som kommunen inte ska betala för att människor köper andra privata nöjen för kommunens pengar.

Men det kräver knappast några fullmäktigebeslut.

Om inte politikerna kan hantera fjärrkontrollen får väl kommunens tjänstemän dela ut lovikavantar inför tjänsteresorna.

Vad tycker du?

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.