Hur tänkte politikerna nu då?

Ibland undrar man hur politikerna tänker. Här ett exempel från Landskronaposten.


BYRÅKRATI? Signaturen ”Jag skrattar fortfarande” skriver i papperstidningen av Landskronaposten:

Jag blev ensamstående och arbetslös ungefär samtidig vilket gjorde att jag var tvungen att söka bostadsbidrag. På Försäkringskassan meddelade de mig att det fanns ett underhållsstöd att söka om barnen bodde hos mig växelvis.

Jag fick blanketter och läste mig till att med min a-kassa på 150 000 kronor brutto/år, så skulle jag kunna få cirka 400 kronor per månad och barn. Bra!

Skickade in alla papper, i dag fick jag beskedet… 59 kronor per månad och barn.

Varför, undrade jag och kontaktade Försäkringskassan. Det visar sig att de baserar underhållsstödet på vad jag tjänade år 2008. Då hade jag fast jobb och var sambo.

Verkar det rimlig att år 2012, när jag har jobb, då skulle jag få underhållsstödet för att jag hade en dålig inkomst under 2010?

Det kan inte finnas många som lyckas få detta bidrag, för man ska väl söka det när man blivit ensamstående och inte två år senare?

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com