Magnus har förklarat krig mot media

Jag skriver rätt mycket om media. Denna vecka kan jag inte låta bli att tipsa om Magnus Betnér som jag ser som en av landets bästa komiker just nu. Han skriver om sitt krig mot media som nu nått Trelleborgs Allehanda.


MEDIAKRIG.
Jag skriver rätt mycket om media. Denna vecka kan jag inte låta bli att tipsa om Magnus Betnér som jag ser som en av landets bästa komiker just nu. Han skriver om sitt krig mot media som nu nått Trelleborgs Allehanda.

Ja, jag tycker det är kul. Det är väldigt kul att kritiker tar någon som kritiserar deras jobb personligt. De slåss för rätten att kritisera mitt jobb offentligt men blir uppenbart sura när jag kritiserar deras. Det är lite kul. När någon skriver en sådan här text så blir det ännu lite roligare. Jag tror att alla som lyssnat på mina argument förstår att det inte handlar om pengar. Att pressen inte får gå gratis är helt enkelt en markering att jag inte vill ha deras recensioner. För att jag inte ser någon poäng med dem.

Jag håller med Betnér. Jag har aldrig träffat en yrkesgrupp som är så känsliga för kritik som journalister.

Andra som bloggar om Betnérs provocerande tilltag att busa med gammelmedia är till exempel Spektrabloggen, ståupparen Mats AnderssonSame Same but Different samt Tabloism 2.0. Genom den sistnämnda hittar jag också Peter Sundes sköna förklaring varför han sände Pirate Bay rättegången via bambuser.

– För mig handlar det om att ta tillbaka makten från de stora bolagen och mediehusen. Att vem som helst har möjlighet att närvara och ställa frågor. En del journalister blev sura för att vi inte hade en vanlig presskonferens, men för mig är det viktigt att alla har samma villkor.

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com