Några ord om media och att fly ansvar

MEDIA. Mary Jensen på Mina Moderata Karameller gör en mycket läsvärd analys av mediadrev.

VEM BRYR SIG. I dagens krönika gör Mary X Jensen en intressant reflektion över mediadrev kopplat till de diskussioner som varit den senaste tiden om moderat valfusk. Hon har också läst min artikel på Newsmill där jag ger rådet att erkänna oavsett om du är skyldig eller inte om man råkar ut för medias granskning.

Det hedrar Mary att hon reflekterar över hur hon själv ramlade in i drevet mot Anna. Hon går så långt att hon ber om ursäkt för detta. Det är verkligen fint av henne även om hon bara var en liten bricka i hela mosaiken i denna märkliga skandal i svensk politik.

Det ska bli spännande att se om de som verkligen är skyldig Anna en ursäkt någonsin kommer att ge den. Dvs de journalister och mediamakthavare som gärna själva talar om ansvarsutkrävande men sedan själva gömmer sig när kvaliteten på deras arbete ifrågasätts.

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com