Bra att alliansen sprack

SPRACK. Under hösten har det varit en diskussion i Helsingborg om besparingar inom Handikappområdet. Men alliansen höll inte ihop.


■ SPRACK. Under hösten har det varit en diskussion i Helsingborg om ökat eget ansvar för rullatorer och andra nedskärningsförslag inom handikappområdet.

Men högeralliansen sprack.

Bidraget för trehjuliga cyklar och andra handikapphjälpmedel blir kvar som idag. När det avgörande beslutet togs stod Moderaterna ensamma, och röstades ned. Nu är dom oroliga att det ska hända igen. Det ovanliga omröstningsresultatet lär inte passera obemärkt.

– Vår allians sprack ju rakt av. Händer det igen måste frågan upp på högsta nivå, säger socialnämndens moderata ordförande till Helsingborgs Dagblad.

Det är hälsosamt.

Den nya inriktningen i svensk politik sedan valrörelsen 2006 som skapat en mediamyt om att det skulle vara bra med cementerade block är skadlig för landet. Det leder till konstlade låsningar och prestige istället för samarbetsklimat och gemensam problemlösning över blockgränserna. Det sätt vi exempelvis  jobbar i Umeå under Holmlunds ledning är betydligt bättre för medborgarna.

En konsekvens av det nya allianssamarbetet har ju blivit att centerpartiet övergivit sina ideal för att passa in i högersamarbetet till stor vånda för många kommunalpolitiskt verksamma centerpartister som inte längre säger sig känna igen sitt parti.

Men om makten med Reinfeldt är viktigare än att få igenom sin politik är det inte så konstigt att det blir det som det blir.

THOMAS HARTMAN

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com