Dags att skilja Svenskt Näringsliv från moderaterna?

■ INKONSEKVENT | Det är rätt lustigt att när moderater ondgör sig över kopplingen mellan socialdemokraterna och fackföreningsrörelsen så glömmer dom hur demokratiska organisationer fungerar.

Riksdagskandidaten Riedel har mycket smuts i sin egen badtunna men han verkar mer intresserad av att prata om hur andra har det. 

■ INKONSEKVENT | Det är rätt lustigt att när moderater ondgör sig över kopplingen mellan socialdemokraterna och fackföreningsrörelsen så glömmer dom hur demokratiska organisationer fungerar. 

Det är upp till kongresserna och förbundsstyrelserna i respektive organisation att besluta om övergripande inriktningar och samarbeten och hur pengar ska användas. Det betyder att en majoritet av moderater kan besluta samarbeta med moderaterna istället om så önskas. 

Men ofta har facken istället åsikten att den moderatstyrda regeringen bedriver en arbetarfientlig politik vilket naturligtvis stör moderater som Edward Riedl. 

Men han behöver inte känna sig ensam om att fundera hur pengar används. Titta bara på hur det ser ut i den centralstyrda näringslivsorganisationen Svenskt Näringsliv. Där tvingas socialdemokratiska företagare betala medlemsavgifter till en moderatisympatiserande lobbyorganisation som plöjer ner miljoner efter miljoner i moderaternas intressesfär, tankesmedjor, projekt etc. 

En stor skillnad är att socialdemokraterna redovisar det stöd partiet får från olika håll öppet medan moderaterna konsekvent vägrar visa sina intäkter exempelvis stödet till deras insamlingsstiftelse Tornet, Arvid Lindman AB eller Rosenbadsfonden45. Faktum är att moderaterna var det parti som hade störst intäkter av alla partier inför valet 2006. 

I den här frågan blundar Riedel för hur grumligt vatten han har i sin egen badtunna men det är självklart hans rättighet att bada vidare ändå.  

För min egen del står jag upp för facklig politisk samverkan. Det måste vara en sak för respektive organisation att fatta de demokratiska beslut man önskar utan att klåfingriga politiker ska lägga sig i. Däremot ska självklart partistöden redovisas öppet oavsett vad moderaterna tycker.
 
 
 

  

  

THOMAS HARTMAN

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.