Att tycka ut sån här skit i tidningen är att förolämpa läsarna

gäsp Jag blev först intresserad.

UTSATTHET.

Göran Hägglund har skrivit en debattartikel på DN där han talar om klyftan mellan eliterna och folket.

Spännande.

Jag såg framför mig en politiker som självkritiskt kan angripa både höger och vänster och ser hur situationen blivit för de som har det tuffast i samhället lågavlönade, sjuka, arbetslösa, uteliggare. Ett kort ögonblick trodde jag att Hägglund behövde omvärderas. Att han faktiskt drog en lans för de mest utsatta.

Men den kristdemokratiske sektledaren dödade effektivt mitt intresse efter ca 32 sekunder.

Jag kanske är trög. Men så lång tid tog det för mig att inse att hela Hägglunds drapa är flylld av avståndstagande mot vänstern och dess politiker i allmänhet och deras politik i synnerhet.

Jag förstår om Hägglund känner avsmak för Yvonne Ruwaida, Claes Borgström och Mona Sahlin. Men vad är det nya i artikeln som ger honom utrymmet på DN-debatt kan man fråga sig.

Underförstått inser man att vänsterns politiker i Hägglunds bok ses som en elit medan högerns politiker är frihetskämpar. Ökade klyftor mellan människor definerar Hägglund att handla om ”rätt att slippa bli besvärade av den politiska makten”.

GÄÄÄÄÄSP.

Jag kanske är naiv, men jag trodde allmänheten kunde begära en mer distans av en partiledare än denna typ av antiintellektuell puré. Att trycka ut sån här skit i tidningen är att förolämpa läsarna.

Eller är det detta som är nivån på den politiska debatten i Sverige idag? Vad blir nästa artikel? En text från Mona Sahlin där hon förklarar att Reinfeldt är dum?

THOMAS HARTMAN

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.