Tryckfelsnisse på Expressen: Baylan blev partiordförande

misstag

MISSTAG | När Expressen.se idag vid lunchtid lade ut sin artikel om partiernas inställning till Sverigedemokraterna hade ett litet obetydligt fel smygit sig in. Tidningen hade befodrat partisekreterare Baylan till ordförande för socialdemokraterna. Nedan har du originaltexten direkt från Expressen.se. Den pinsamma fadäsen som Expressen snabbt rättade:

Partierna ger SD kalla handen
Expressen. 2009-08-23 12:07.

Sverigedemokraterna skulle bli vågmästare – om det
vore val i dag. Partiet går från 3,1 till 4,2 procent i
Sifos senaste väljarbarometer. Men de etablerade
partierna ger SD kalla handen.
– Vi kommer under inga omständigheter att
samarbeta med dem, säger socialdemokraternas
ordförande Ibrahim Baylan till Expressen.se.

I Sifos senaste väljarbarometer går
Sverigedemokraterna framåt 1,1 procentenheter till
4,2 procent. Samtidigt får de röd-gröna partierna
48,1 och alliansen 45,2 av rösterna – vilket skulle
göra SD till vågmästare. – Det är alltid oroväckande
när stödet för SD växer. Men ännu är det långt till
valet, och man ska vara försiktig med att göra för
säkra uttalanden, säger socialdemokraternas
ordförande Ibrahim Baylan till Expressen.se.

Accepterar inte

Baylan slår fast att Socialdemokraterna inte kommer
att samarbeta med SD – även om det skulle innebära
en majoritetsställning. – Vi kommer under inga
omständigheter att samarbeta med dem. Vi
accepterar inte att Sverigedemokraterna vill göra
skillnad på folk och folk, säger Ibrahim Baylan.

Skönt att se att även journalister är människor 😉

THOMAS HARTMAN

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.