Centern i Linköping kan man lita på

INTEGRITET | Idag får vi veta i pappersupplagan i tidningen Folket (därför ingen länk) att artisten Lena Philipsson avskyr när människor inkräktar på hennes integritet. Det är ett bra ställningstagande som fler än piratpartiet och piratebay borde stå upp för.

Allt för många lever tvärtom enligt den naiva uppfattningen att den som har rent mjöl i påsen inte har något att dölja. Den uppfattningen måste vi hjälpas åt att få väck.

Därför är det bra när centern i Linköping slår näven i bordet mot trafikföretaget Veolia som vill kameraövervaka deras bussar.

Det Centerpartistiska kommunalrådet säger i en kommentar till Corren.se att detta måste få ett slut:

– Kommunen är den största integritetskränkaren med för många ja och en felaktig övervakningsstrategi. Det är dags att ändra den. Vi måste stanna upp och fundera på vad vi håller på med och därför ska jag ta ett samlat grepp om frågan under hösten.

Vad ska det greppet resultera i?

– Att kommunen ska vara mycket restriktiv med att tillstyrka nya tillstånd och att det kan plockas ner ett antal onödiga kameror.

Fler borde resonera som Lena Philipsson och Centern i Linköping.

THOMAS HARTMAN

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.