Försäkringskassan jagar vidare

UTANFÖRSKAP | Jag ser hur en 37-årig man från Västerås ansågs för frisk för att få livränta och sjukersättning, sedan Försäkringskassan kassan gjort oanmälda hembesök hos mannen och funnit att han ägnade sig åt byggnadsarbete på sitt hus.

Efter en rättslig tvist har nu utlåtandet kommit från domstolen. Det är OK att spika på ditt hus även om du är sjuk. Länsrätten i Västmanland anser att det arbete han utfört på sitt hus har inte varit mer än en yrkesverksam person kan utföra på sin fritid och visade inte på någon faktisk arbetsförmåga. Han slipper därför betala tillbaka pengarna.

Om man är sjuk gäller det uppenbarligen att ligga hemma med persiennerna nerdragna och låst dörr. Alla aktiviteter som kan få dig friskare är direkt farliga för din ersättning.

THOMAS HARTMAN

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.