Dags för (s)amarbete med piratpartiet

PIRATPARTIET | När jag ser vissa socialdemokrater angripa piratpartiet tar jag mig för pannan. Precis som Deepedition tror jag att gammelpolitiken och gammelmedia har svårt att se vad den nya tidens samhälle innebär och därför reagerar negativt med ryggmärgen.

Jag är en av de socialdemokrater som vill se en förändring av socialdemokratin. Socialdemokraterna behöver se vilka nya möjligheter som kommunikation och nätgemenskap innebär. Glädjande nog har vi exempelvis blivit positivt bemötta för vår motion om att göra ett moratorium mot mer integritetskränkande politik. Många vill veta mer och vi genomför nu ett antal aktiviteter för att få fler socialdemokrater att vakna och lära sig vad som ligger i de frågor som detta nya samhälle för med sig.

Jag hoppas verkligen att piratpartiet kommer in i EU-parlamentet samtidigt som Junilistan åker ut. Det senare partiet är destruktivt och tillför inget mervärde i den EU-kritiska debatten. Piratpartiet däremot lyfter frågor som har oerhörd betydelse för det samhälle vi lever i idag och kommer att leva i imorgon. Alla integritets- kränkande förslag som kommit från EU de senaste åren är ett direkt kvitto på att piratpartiet verkligen behövs och kan göra nytta.

Det är dags för socialdemokrater på alla nivåer att lära sig av piratpartiet och dess samhällsanalys istället för att förneka och låtsas som världen blir som förr.

Det är dags för (s)amarbete med piratpartiet och alla goda krafter för att angripa integritetskränkande förslag och möta skivindustrins konserverande lagstiftningsklåda.

THOMAS HARTMAN

[tags] piratpartiet, piratbyrån, the pirate bay, socialdemokraterna, samhället, integritet [/tags]

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.