Jobbkrisen: Rätt prioritering?

JOBBKRISEN | Jag ser att Industrimannen Carl Bennet är kritisk till politikernas ambitionsnivå för svensk infrastruktur. Han tycker att det saknas mod och vilja.

– Det satsas alldeles för lite, säger han. – Regeringen måste höja ribban. I dag är den politiska ambitionsnivån alldeles för låg. Om vi inte vågar satsa på infrastrukturen så kommer Sverige att hamna på efterkälken.
Tillsammans med utbildning och forskning pekar Carl Bennet ut infrastruktursatsningar som det absolut viktigaste för näringslivet.

Men regeringen har valt en strategi där de anser att såna satsningar är slöseri med skattebetalarnas pengar. När jag läser att Per Westerberg får sänkt skatt med 150 000 i månaden så väcker det frågan varför detta i högerns ögon är en ansvarig politik. Snarare är frågan om det inte är en fullständigt vansinnig prioritering i kristider.

Högerns passivitet förvärrar jobbkrisen till en välfärdskris.

THOMAS HARTMAN

[tags] carl bennet, infrastruktur, högern, alliansen, fredrik reinfeldt, jobbävning [/tags]

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com