En passiv regering och en köpt domare

JOBBKRISEN | Idag kommer arbetslöshetssiffrorna och vi ser hur arbetslösheten går i taket och det blir allt värre.

Antalet sysselsatta uppgick i mars till 4 459 000. Det är en minskning med 70 000 personer jämfört med mars 2008. Antalet arbetslösa ökade med 99 000 till 404 000 och arbetslösheten ökade med 2,0 procentenheter till 8,3 procent.

Vi ska inte skylla den internationella krisen på regeringen. Däremot ska de bära hundhuvudet för sin passivitet och sina skattesänkningar för höginkomsttagare.

Regeringens passivitet leder oss från en jobbkris till en välfärdskris.

* Arrogant domare i Pirate Bay målet

Nu avslöjas det att domaren i the Pirate Bay målet är köpt. SvD skriver att om den granskning P3 Nyheter gjort som visar att tingsrättens domare Tomas Norström och film- och skivbolagens företrädare Henrik Pontén, Peter Danowsky och Monique Wadsted alla är medlemmar i Svenska föreningen för upphovsrätt.

Föreningen beskriver sin verksamhet som ”en mötesplats för kvalificerade upphovsrättsliga diskussioner”.

Domaren (som för övrigt inte anser sig vara jävig) sitter även i styrelsen för Svenska föreningen för industriellt rättsskydd (SFIR), som enligt egen utsago ägnar sig åt att ”främja intresset för och kunskapen om det industriella rättsskyddet, främst patenträtt, varumärkesrätt, mönsterrätt, växtförädlarrätt, namn- och firmarätt samt skydd mot otillbörlig konkurrens.”

Vilken extrem arrogans från domarens sida. En domare får inte ens misstänkas vara jävig. Stämmer uppgifterna måste rättegången självklart tas om.

Domaren borde få betala de ökade rättegångskostnaderna tillsammans med sina kompisar i musikindustin som hoppades lura rättsväsendet och komma undan med det.

THOMAS HARTMAN

Nymedia på detta: Peter Andersson

[tags] the pirate bay, piratpartiet, piratbyrån, antipiratbyrån, jobbävning, kris, moderaterna, lågkonjunktur, rättssäkerhet, arbetslöshet, varsel [/tags]

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.