Regeringen tappar greppet om jobbkrisen

JOBBKRISEN | Moderaternas Edward Riedl vill inte prata om jobbkrisen. Jag förstår honom. Men högern kan inte fly ansvaret för sin passiva politik.

Vi socialdemokrater har föreslagit investeringar i infrastruktur eftersom det både skapar riktiga jobb och stimulerar ekonomin. Jag har pekat på ett konkret exempel där Finland har gjort en sådan satsning när man redan i höstas gick in med 5 miljarder bara på gruvindustrin. Under tiden snarkade … ursäkta … snackade Borg vidare.

Vad använder moderaterna pengarna till? Jag har mycket konkret kritiserat högerregeringens prioriteringar att sänka skatten för de rikaste. När jag läser att talman Per Westberg (m) tjänar 150 000 kr per månad på moderaternas skattesänkning eller 1,8 milj per år så inser jag hur sjuk moderaternas fördelningspolitik är. Det blir en talande illustration till de futtiga skattesänkningar som vanligt folk får. Skattesänkningarna äts upp av ökade avgifter. Socialbidragen rusar i höjden.

Högerregeringens havererade jobbpolitik har snart utvecklats till en välfärdskris.

THOMAS HARTMAN
[tags] alliansen, anders borg, jobbävning [/tags]

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.