Unga socialbidragstagare blir allt fler

ungdomar
Att regeringen Reinfeldt jävlas med ungdomarna är väl ingen nyhet direkt.
 

UTSATTHET | Regeringens jobbpolitik har som bekant havererat. I mer än hälften av Sveriges kommuner är unga de socialbidragstagare som ökar mest skriver Aftonbladet.


Flera kommuner beskriver ett helt nytt läge, där tidigare okända grupper söker hjälp: – Nu kommer medelklassen hit, säger Marinel Vezok på Eslövs kommun.

Och kommunerna får klara utgifterna själva – de får ingen hjälp i regeringens vårbudget som läggs i morgon.

THOMAS HARTMAN

[tags] alliansen, socialbidrag, regeringen, högern, orättvisor, vårbudgeten, jobbävningen [/tags]

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.