Hyckleriet om lag och rätt hos moderaterna

Dubbelmoral
Moderaterna snackar en massa om att folk ska följa lagen. Det kan vi alltså ta med en nypa salt.

DUBBELMORAL | En av de frågor moderaterna ofta tjatar om är respekten för lag och rätt. Men det gäller uppenbarligen inte dom själva.


I en dokumentär som sänds på P3 på Söndag avslöjas att Finansminster Anders Borg och arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin var regelbundna gäster på den ökända svartklubben, Tritnaha skriver Nyheter24.

Under det tidiga 1990-talet drev den nyliberala organisationen Frihetsfronten svartklubben Tritnaha på St:Eriksgatan i Stockholm. Där såldes sprit nätterna igenom utan tillstånd.

– Det är i dag helt ofattbart för de flesta hur framstående och etablerade personer inom borgerligheten regelbundet kom till oss när de var ute och festade. Och det är personer som är ministrar eller har höga positioner, säger Christian Gergils i en kommentar.

Nyheter24 ringde upp Malmöpolisen och frågade vad dom tycker om svartklubbar.

– Svartklubbar är inget som vi accepterar, det är en illegal verksamhet, säger vakthavande befäl Jonas Bergman till Nyheter24.

Men att ledande moderater ogillar alkoholtillstånd, stödjer illegala svartpubar och hinkar svartsprit samtidigt som de tjatar om att folk ska respektera lag och rätt är väl lika stor kioskvältare som Kalibers tidigare avslöjande att SD är rasister.

THOMAS HARTMAN

PS Den riktigt allvarliga skandalen för moderaterna är att deras jobbpolitik har havererat.

[tags] moderaterna, Anders Borg, Sven Otto Littorin, tritnaha, svartklubbar, alkoholtillstånd, lag och rätt, dubbelmoral, sverigedemokraterna, alliansen, högern, jobbävningen [/tags]

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.