Ge byråkraterna en spark i baken

Lyn Nilsson i Umeå som är utbildad barnmorska och har mer än 20 års erfarenhet i sitt yrke. Ändå blev det tvärstopp när hon kom till Sverige och ville fortsätta arbeta som barnmorska.

Byråkrati
Ibland ställer vi upp märkliga hinder för människors drömmar

JOBB | Idag skriver VK om Lyn Nilsson i Umeå som är utbildad barnmorska och har mer än 20 års erfarenhet i sitt yrke. Ändå blev det tvärstopp när hon kom till Sverige och ville fortsätta arbeta som barnmorska.

Det är inte det enda exemplet jag har sett där kommuner, landsting och byråkrater på myndigheter varit stelbenta, söliga och allmänt ointresserade av kompetenta människor från andra länder som sökt jobb.

Ett fall som jag följt i ett landsting ville en meriterad läkare med lång erfarenhet komma och jobba i Sverige. Landstinget behandlade honom som skit och vägrade svara på hans mail (ps det var dock inte i Västerbotten)

Det finns mycket att kritisera inom EU men i det avseendet kan EU göra ett viktigt jobb och ge nationalstaternas byråkrater en spark i baken så att människor faktiskt kan jobba där de önskar.

THOMAS HARTMAN

[tags] eu, byråkrati, jobb, arbetsmarknad, samhälle, politik, läkare, barnmorska [/tags]

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.