FRA: Vid lågvatten avslöjas nakenbadarna

Styrelseansvar | De senaste dagarna har jag följt den intressanta debatten om styrelseansvar med anledning av AMF och Wanja.

Vissa tyckare menar som bekant att Wanja Lundby Wedin borde ha avgått när hon inte tillräckligt satte sig in i den beryktade pensionsfrågan och tog sitt aktiva styrelseansvar.

Samma ansvar borde rimligen krävas i anslutning till FRA och IPRED debatterna i riksdagen. Åtgärderna får extremt långtgående konsekvenser.

Det heter att det är vid lågvatten som nakenbadarna avslöjas. Och debatterna om dessa två företeelser avslöjade hur pinsamt oinsatta riksdagsledamöterna var. Men rösta ansåg de sig kunna göra.

Om några borde avgå är det dessa riksdagsledamöter. I alla fall om vi pratar om att det är viktigt att faktiskt veta vad man beslutar om.

THOMAS HARTMAN

[tags] amf, wanja lundby wedin, piratpartiet, the pirate bay, piratkopiering, demokrati, samhälle, ipred, fra, integritet, avlyssning [/tags]

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.