Tips: Utmärkt artikel om Sverigedemokraterna

Rasism | Idag kan jag varmt rekommendera denna utmärkta
artikel i Sydsvenskan om socialdemokraten Leo som gick över till Sverigedemokraterna men sedan hoppade av efter besök i Rosengård. Leo ger samma bild som radioprogrammet Kaliber:

– Sverigedemokraterna är ett parti som lever på att exploatera folks rädsla. Toleransen för rasism är väldigt hög. De personer som säger att det var naivt av mig att gå med där har rätt.

Jag tror Leos analys är riktig i många avseendent när han kritiserar socialdemokraterna:

Han tyckte att klyftan mellan socialdemokrater och vanliga väljare var alltför stor.

– Aktiva socialdemokrater är ofta medelklassmänniskor. De vet inte hur det är att vara en skitig knegare som släpar sig upp klockan sex på morgonen för att gå till fabriken.

Vi socialdemokrater måste bli aktivt mycket bättre på att se och erkänna bristerna i samhället och vara där de mest utsatta är även om det innebär att kritisera det samhälle vi själva skapat. Det är bara så vi kan utveckla Sverige vidare. Det är också så vi kan möta fördomar och rasism.

THOMAS HARTMAN

[tags] sverigedemokraterna, fördomar, rasism, socialdemokraterna [/tags]

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.