Mediaindustrin har ingenstans att gömma sig

Storebror | Argumentationen från mediaindustrin börjar bli löjeväckande och desperat.

nu anklagas piratlägret för att själva driva på utvecklingen mot ett storebrorsamhälle med ökad övervakning och nya hårdare lagar. Anklagelsen kommer från Per Strömbäck, talesperson för branschorganisationen Dataspelsbranschen.

– De odlar dogmen om att inget får styra utvecklingen på internet och att all inblandning från samhället är fel och förstör framtiden. Men de ställer inte frågan i vilken utsträckning det är piraterna själva som är ansvariga för utvecklingen mot hårdare lagar, säger han till SvD.se.

Det där är samma sätt att argumentera mot som vissa israeler använder för att legitimera vidriga militärövergrepp mot civilbefolkningen bland palestinierna. Det är samma argumentation som kvinnomisshandlaren använder för att döva konsekvensen av sina handlingar ”Om hon bara gjort som jag ville hade jag inte behövt slå henne”. Kort och gott är det sättet den starke alltid kunnat bete sig mot den som har undeläge.

Riktigt humoristiskt blir det när representanter för mediaindustrin beklagar sig och hävda att de inte kommer ut i media. Detta trots att de har större delen av det politiska etablissemanget som trädda på ett snöre.

Det är mediaindustrins konservativa inställning och oförmåga att skapa nya affärsmodeller som skapar deras egna problem. Detta kan industrin inte skylla på ungdomar, media eller någon annan. Konsekvensen av de lagar för ökad övervakning som drabbar oss alla får industrin bära ansvaret för eftersom det ytterst är frukten av deras lobbyarbete.

Mediaindustrin har ingenstans att gömma sig. Ansvaret är deras.

THOMAS HARTMAN

[tags] the pirate bay, mediaindustrin, piratbyrån, piratpartiet, antipiratbyrån, piratkopiering, ipred, fra, tpb [/tags]

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com