Gillar du att bli klappad på huvudet?

B ekräftelse. Resonemanget hos Eva Franchells kolumn i dagens aftonbladet visar att fler och fler i allt vidare kretsar börjar reflektera. Mina Moderata Karameller är bara en av flera viktiga opinionsbildare som gör ett viktigt jobb och visar att de där pirate bay människorna inte är så isolerade som industrin önskar. En annan är exempelvis Isobel.

Det är allt mer uppenbart att det både pågår ett krig i rättegångssalen och ett annat utanför. Visst är det exempelvis konstigt att det bara är en sökmotor som allt fokus riktas mot. Ingen ifrågasätter exempelvis google. Frågan är på många sätt mer politiserad än juridisk. Det slutar alltid illa. Även om utfallet knappast skadar the Pirate Bay oavsett dom.

När jag ser maktens arrogans från advokaten i målet så känner jag som aktiv socialdemokrat bara än mer att vi politiskt måste sluta stödja det där beteendet från mediaindustrin.

– Nej, några martyrer kommer de inte att bli. De har varit väldigt duktiga på att romantisera bilden av sig själva. De har en liten hängiven skara runt omkring sig, men utöver den är det väldigt få som vet eller ens bryr sig om vilka de är.

De säger Monique Wadsted, advokat på byrån Maqs som företräder Hollywoodbolagen i Sverige. Hon menar att det finns en liten sekt av så kallade kopimister runt The Pirate Bay däremot inte någon ideologisk rörelse med bred förankring bland svenska ungdomar.

– En vanlig tonåring förstår att det här med olaglig fildelning är brottsligt och inte kan pågå för evigt. De kommer inte att gå omkring på skolgårdarna med t-tröjor med deras porträtt på.

Jag gillar inte att bli klappad på huvudet av en arrogant mediaindustri.

Gör du?

THOMAS HARTMAN

[tags] the pirate bay, sossar mot storebror, integritet, samhälle, politik, fildelning, ipred, fra [/tags]

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.