Integritet: Dags att (s)ätta ner foten!

vargenkommer11

SOSSEINTEGRITET. Igår blev vi överens. Arbetet med att färdigställa den viktiga motionen till den socialdemokratiska partikongressen om partiets inställning till integritetsfrågorna avslutades igår kväll. Det har varit fantastiskt roligt att lära känna nya människor och dessutom jobba över så stora avstånd.

Nu har vi med medlemmar i arbetarekommuner från Norrtälje (Johan Westerholm, Kristian Krassman), Tierp (Erik Laakso) och Örebro (Ulrika Sandberg) till Sandviken (Ann-Catrin Brockman), Östersund (Anders Wedin) och Umeå (Thomas Hartman). Jätteroligt!

För min del är detta samarbete viktigt, nödvändigt och naturligt.

Det är viktigt därför att allt fler med rätta ifrågasätter demokratin i ett samhälle där beslutsfattare inte drar sig för sprida desinformation och hota motståndare för att tvinga igenom sina dåligt förberedda förslag. Så har inte jag lärt mig att det politiska samtalet ska föras och jag vill inte se att socialdemokratin blir en del av en sådan kultur.

För mig är det nödvändigt att ifrågasätta vem som gett integritetsmotståndarna ”mandatet” att censurera internet och jaga en hel ungdomsgeneration, vem som sagt att sociala problem ska lösas med bevakningskameror, vem som kommit på att en demokrati ska avlyssna människor utan brottsmisstanke, varför samhället ska förväntas ställa upp med politisk kraft för att konservera en bakåtsträvande branschs bristande förmåga att utveckla framtidens affärsmodeller.

Då är det naturligt att engagera sig tillsammans med andra för förändring. Det är därför jag är politiskt aktiv och jag hoppas att vår motion kan vara ett litet bidrag i den angelägna diskussion som måste föras i vårt samhälle och i det socialdemokratiska partiet kring integritet, respekt för privatlivet och om den nya teknikens baksidor.

Som jag ser det behövs socialdemokratin mer än någonsin i detta ”nya” samhälle. Men då måste (s) bli tydligare. Det vill jag jobba för.

THOMAS HARTMAN

PS Läs mer: Arvid skriver också om motionen.

PS Bojkotten mot mediaindustrin fortsätter;

* Inga inköp av CD-skivor.
* Inga inköp av filmer.
* Inga inköp av datorspel.
* Inga biografbesök.
* Inget hyrande av filmer.

Bloggers that support this boycott are:
Svensk Myndighetskontroll (founder), Scaber Nestor, Jens Odsvall, Farmor Gun i Norrtälje, Sidvind, Olofs Blogg, Mina Moderata Karameller, Calandrella, Argast Nu, Satmaran, Thomas Hartman, Scratches and Dust, XORbot, Ett otygs funderingar och betraktelser, Anna Troberg, Henrik Alexandersson, Jörgen Boström, Updiggers, Alla dessa åsikter, Anders Widén, Erik Hultin., El Rubio, Anohito, Sanna: Mina ord, A. Mikael Eriksson, Bitches, Bruises, Booze & Blackouts., Christian Engström (pp), Törnebohms Hotspot., Kattkorgen, Sagor från livbåten, Tango för enbenta, Sultans Blogg, Kulturbloggen, Margareth Osju, Eyesx, Mikeees Songs, Hampus Algotsson, Hellre upplyst än nedsläckt , Out Off Line , Silvertörne, Nuttes Funderingar, Promenader och Utflykter annarkia, Elftown Zebrastyle Tankefel och Dylikt Isak Gerson Jan Sjöholm Hjalmar den Onde Andreas Viklund Arvid Österlund JMB Pastor Bentonit Dexion a system apart

[tags] integritet, the pirate bay, skivindustrin, fra, ipred, demokrati, samhälle, reinfeldt, moderaterna, socialdemokraterna, alliansen, bevakningskameror, motion, partikongressen [/tags]

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.