Integritet: Eva drar en märklig slutsats

MÄRKLIG ARGUMENTATION. Min partikamrat Eva antyder skumma intressen bakom FRA-kritiken. Jag tycker kopplingen är fullkomligt meningslös även om jag tidigare pekat på risken inom fildelningsområdet.

Men ärligt talat skiter i alla fall jag i det.

Integritetsfrågorna måste fram i ljuset och politiken inte minst (socialdemokraterna) måste prioritera dessa frågor. Även om det finns en och annan som försöker misstänkliggöra olika aktörer i debatten.

Evas slutsats att integritetsfrågorna inte kan vara så viktiga eftersom allmänheten så flitigt vräker ut information på olika sociala medier som facebook, twitter, flickr etc. Men hennes resonemang faller på en viktig sak.


Frivillighet.


Det är en ryslig skillnad på statens kartläggning av våra vanor och det vi frivilligt lägger ut om oss själva. Då kan var och en dra gränsen; vissa är med på alla forum och lägger ut bilder. Andra anser det fullkomligt ointressant och bör få samhällets respekt för den åsikten .

THOMAS HARTMAN

[tags] integritet, politik, samhälle, fildelning, sociala medier, facebook, twitter, flickr [/tags]

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.