Om Wibe: Hungriga vargar jagar bäst ensamma

varg
Ensamvargarna i Junilistan gör upp.

EU-VALET. Via Andreas Sjölander nås jag av det föga förvånade budskapet att sektledaren Wibe har samarbetssvårigheter i det högerpopulistiska partiet junilistan. Den andre partiledaren Annika Eriksson avgår.

Eriksson säger i en kommentar:

– Jag känner stor tveksamhet … Bland annat finns i princip hela styrelsen med i toppen på listan samtidigt som det är styrelsen som beslutar, säger Eriksson.

Jag ifrågasatte tidigare Junilistan och det verkar som jag hade lite rätt i alla fall. Att Wibe är en ensamvarg som inte inordnar sig i ett grupparbete har vi sett tidigare. Exempelvis när han var riksdagsman för socialdemokraterna. Ett toppstyrt parti utan medlemmar passar dock utmärkt för en ensamvarg.

THOMAS HARTMAN

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.