Liberal anklagar sossar för extremism

jerusalem.gif
Konflikten i mellanöstern kräver dialog för att lyckas.

disspil.jpgMELLANÖSTERN. Liberalen och högerbloggaren Jonathan Leman går till hätskt angrepp på socialdemokraterna i dagens Expressen.

Mona Sahlin talade för en tid sedan i Stockholms synagoga om vikten av att både verka för en tvåstatslösning och motverka antisemitismen i Europa. Trots detta inbjuder hennes partivänner gång på gång till möten där det manas till extremism och hat. Och Mona Sahlin är tyst om konferensen precis som hon var tyst när Broderskap häromåret bjöd in judehataren Gilad Atzmon.
Att föra en kritisk debatt om Israels politik är viktigt. Det vi ser nu handlar om något betydligt mer olustigt. Vilken väg väljer socialdemokraterna? Och vad säger alla de socialdemokrater som ogillar flirten med totalitarism och hatläror?

Tala om att försöka koka soppa på en spik. Leman tituleras frilansskribent och lärarstuderande men glömmer påpassligt nog att berätta för tidningen och läsarna att han också är högerbloggare och liberal när han skriver sina artiklar. Det är inte särskilt förvånande att Leman direkt får stöd av liberalen Dick Erixon.

Ser man Lemans artikel i ljuset av ett partipolitiskt angrepp klarnar den hätska tonen en smula. Men samtidigt ökar förvåningen. Uppenbarligen har jag haft fel när jag känner liberaler som yttrandefrihetsförespråkare och vänner av mångfald.

Vad ska palmecentret göra för att glädja liberalen Leman? Enbart bjuda in personer som tycker exakt som centrets ledning? Det låter som en ny väg för fredsarbetet och en ny väg för liberalerna. Ingendera är särskilt fruktsamt.

Andra bloggar om detta Gudmunsson och vännen HBT – sossen

Twingly, intressant, socialdemokraterna och alliansen samt liberaler

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.