Går Bodströms rationaliseringar för långt?

disspil.jpgKRITISK. Petter har en poäng.

Vi kan ha vilka lagar som helst, rättvisa eller groteska. Så länge de prövas av ett självständigt rättsväsende lever vi i en rättsstat. Men om polisen själv dömer blir medborgaren rättslös inför polismakten.

Vanligtvis har de senaste årens ökande polisbefogenheter genomförts med motiveringen att man måste bekämpa grov brottslighet och terrorism. Det är användbara argument, dels för att de spelar på människors rädsla, dels för att de automatiskt medför att eventuella kritiker misstänkliggörs som släpphänta terroristkramare.

Nu har ett nytt skäl kommit till. Att spara pengar.

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com