Klokt sagt av Holmlund

Jag håller verkligen med kommunalrådet i Umeå Lennart Holmlund när han bloggar om partiet. Kunde inte säga det bättre själv.

Till och från får man höra att de politiker som sitter på förtroendeuppdrag inte också bör sitta i styrelser för t.ex. Arbetarekommuner eller s-föreningar. Jag tycker det ska vara precis tvärt om. Våra förtroendevalda har ett större ansvar för föreningarna än andra. Vi ska alltid ha skillnad på det politiska uppdraget i en kommun, landsting eller regering. För mig är det en självklart att när vi vinner nästa val ska Mona Sahlin vara både ordförande i partiet och statsminister. Jag är ute på många s-föreningsmöten och får höra att man vet för lite vad som händer i politiken. Eftersom jag vet ganska väl vilka förtroendevalda man har i respektive förening är mitt svar självklart; ni ska inte nominera folk som inte går på föreningsmötena och inte vill ta ansvar för partiarbetet. Ställ större krav på era förtroendevalda och att dom även ska ta ansvar även för partiorganisationens arbete.

Ofta bygger maktdelningsdiskussionen på just maktdelning. Alla ska inte sitta på alla uppdrag. Men det ironiska är att vi skapar ett utförar och beställningssystem i partiet som är direkt kontraproduktivt om vi har visionen att vara i människors vardag.

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.