Bankreglering i Second Life

E24 rapporterar att Linden lab reglerar sina banker. 

Finansiella institutioner i Second Life får inte längre erbjuda sina kunder orimliga räntenivåer på inlånade pengar. Banker och institutioner som inte kan uppvisa tillstånd att bedriva verksamhet på riktigt i den verkliga världen förbjuds från och med den 22 januari att också agera i Second Life. Det meddelade Second Lifes ägare, San Franciscobaserade Linden Lab.

Förbudet kommer efter att Second Life-banken Ginco Financials kollaps i augusti förra året, som ledde till en klassisk bankrusning med oroliga bankkunder som ville ta ut sina pengar, fast i den virtuella världen. Ginco Financial erbjöd sin kunder 40 procents ränta och spekulationerna hade förekommit månader att hela banken var uppbyggd som ett pyramidspel. När Ginco väl kollapasade var banken skyldig kunderna motsvarande 750 000 riktiga dollar.

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com