Imponerande av vuxna förbannade hackare!

Jag är imponerad.

Några dagar in på det nya året lyckas en sammansluting som kallar sig vuxna förbannade hackare (VFH) att få aftonbladet att lägga sig platt. Dagens artikel från chefredaktören Jan Helin är obetalbar.

Sällan har man sett en sådan förutsättningslös kapitulation. Ungefär som när man andfådd och ledbruten ger upp och klappar i mattan i judo eller som febrilt viftar med en vit näsduk på en pinne i vilda västern för att man vet att man annars blir fullkomligt perforerad av motståndarens kulor eller varför inte som när ett av Persbrants offer hellre kastar sig ut genom fönstret än att träffa på Gunvald Larsson när han är förbannad.

Aftonbladet har uppenbarligen bytt till en mer lyckosam taktik än den man började med. Att bjuda på kaffe är svenskt, mysigt och väcker sympati. Genialiskt, vem det nu var som kom på det.

Men att lyckas med denna bedrift mot Sveriges största tidning är häftigt. Troligen är det det mest häpnadsväckande som kommer att hända år 2008.

Det är bara att lyfta på hatten och gratulera.

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.