Varför slår juristerna knut på sig själva?

knut.jpg SLÅR KNUT. Idag meddelade riksåklagaren att myndigheten inte stödjer att Annas fall ska tas upp av hovrätten.

Hon har blivit misshandlad av en vakt som kallat henne hora och fitta i tjänsten. Alla har vi sett hennes skador från när han slog henne med batongen. Vakten var oskadd. Inget oberoende vittne hör något rasistiskt sägas eller ser Anna slå vakten. Medan vaktens beteende och aggressivitet beskrivs av oberoende vittnen. Varav ett dessutom var nyktert. Det är uppenbart att vakten ljugit för sittande rätt. Trots detta lever vakten under samhällets beskydd. Åklagaren tar upp fallet mot Anna men lägger ner hennes misshandelsanmälan.

Varför vaktens historia inte håller kan du läsa om här.

Om RÅ hade gjort tummen upp skulle jag blivit mycket förvånad. När har RÅ tyckt att en dom ska överprövas i HD? Vad krävs för att Anna Sjödin ska få en rättvis prövning? Vad är juristerna rädda för? Varför slår de knut på sig själva i sin iver att neka henne rättvisa? Är det möjligen för att det finns en uppenbar risk för en obekväm diskussion där vissa av deras kollegor gjort sig själva till ”rötäggens” lakejer? Ska det verkligen vara så att om du anmäler en vakt åker du själv dit?

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.