Varför är vissa anonyma internetanvändare så otrevliga…

bajs.jpg SURISAR. Bloggandet har baksidor också. Det finns rätt många människor som roar sig med att skriva anonyma inlägg i debatten. Ofta är folk schyssta och snälla och respektfyllda mot varandra. Men internets anonymitet tycks vara något som vissa inte klarar av att hantera. Säkringsdosan bränner ur liksom. Inte sällan slutar det i att de okontrollerat vräker de ur sig en massa aggressivt trams mot sina medmänniskor. Ungefär som om de är jättearga och behöver en kram. Länge. Ja, du vet.

Det kanske handlar om brist på kärlek.

Tyvärr kan man ibland uppfatta det som att de förätit sig på laxermedel. Fast med den skillnaden att konstiga saker kommer ut genom munnen. Det måste vara jobbigt. För det är ju så svårt att bli tagen på allvar då ;-). Med en massa illaluktande saker i mungipan.

I förlängningen är det där ett stort problem som också kan bottna i bristande självförtroende och respekt för sig själv. Hur ska man då kunna respektera varandra och ge varandra värme?

Men medicinmännen kan faktiskt berätta för oss att anus och munnen utgörs av samma muskeltyp. Så det kanske är rätt logiskt ändå…

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com