UD är en speciell arbetsplats…

bild34.jpg IMPONERANDE. Arvfurstens palats är en speciell arbetsplats. Särskilt måste jag säga att jag är imponerad över tjänstemännen på utrikesförvaltningen. Oavsett vilken politisk ledning som styr är de lojala, plikttrogna och noggranna. Jag minns särskilt med fascination de självuppdaterande pärmar som bara fanns där på skrivbordet inför någon utlandsresa eller något viktigt möte. I takt med att ärendet utvecklades  byttes också innehållet i pärmen. Den förvaltningens förmåga att leverera underlag efter politiska ledningens önskemål liknar inget jag mött någon annanstans. Det är bara att lyfta på hatten. Därför förstår jag också frustrationen när UD hamnade mitt i Tsunamikriseländet och denna vackra byråkrati gjord för att reflektera över långsiktiga problem och byggt för att stå där om tusentals år plötsligt förväntades vara en lättrörlig krisorganisation. Kritiken blev orättvis helt enkelt.

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com