Oväntad diplomati…

mellanostern.jpg MÖTESPLATSER. Ikväll har jag ätit middag med en representant för den Israeliska ungdomsstyrelsen.  Tyvärr hade den palestinska representanten förhinder. Tidigare i år var jag med i en delegation som träffade Hamas likväl som Fatah. Jag tror den här typen av möten på olika nivåer är grunden för ökad förståelse och så småningom fred i regionen.  Det är synd bara att allt sånt här arbete tar sån tid och är så mödosamt och kräver så mycket planering.  Men det är inte alltid vår svenska organisering är bästa sättet att skapa mötesplatser för dialog – även om vi gärna tror det.

Jag glömmer aldrig den gången en blandad delegation av unga politiker från båda sidor möttes till överläggningar på Gotland. Spänningarna i gruppen kändes på mer än ett sätt. Men så utsattes vi för en illistig problemlösare – nämligen punktering.

Efter lite förvirring var israeliska rådgivare i knesset och israeliska ungdomspolitiker fullt engagerade sida vid sida med palestinska ungdomsaktivister för att lösa eländet – tillsammans. Inte minst av prestigeskäl var det omöjligt för någon av grupperna ge sig före de andra.

 Efteråt var luften rensad. 

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.