Med snö i näsan…

sno.jpg MAKTMISSBRUK. Idag publicerar Aftonbladet en artikelserie om knarkande journalister. Tidningen har intervjuat ett tiotal och frågar sig hur det går ihop med yrket.  Realtid rapporterar om gårdagens rättegång mot en av DN:s journalister som i november i fjol ertappades på Spy Bar med 0,73 gram kokain.

Att det finns band mellan krogmiljöns vipkort, droger och kriminalitet och exempelvis journalistik är inget nytt. Däremot talas det sällan om det i media. En av orsakerna kan vara skråmentalitet och att journalister håller varandra om ryggen.

De aktuella artiklarna är emellertid ett gott tecken som vi kan höja på hatten för. Det finns naturligtvis kriminella som söker och får status, bekräftelse och legitimitet genom att bjuda journalister och andra makthavare på sprit, knark och information.

Vi behöver vara mer vaksamma på banden mellan krogmiljön och världen utanför. Ibland är vi nog väldigt naiva lite var och en.  Varför fick just denna drogande journalist en hedervärd femteplats i tidningen Stureplans lista över Sveriges mäktigaste personer? Är det en slump att den här journalisten lyfts av krogblaskan?

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.