Det är fult att ljuga!

fult.jpg LÖGNER. Jag brukar alltid reta mig på människor som svepande anklagar exempelvis politiker för lögner. Oavsett partifärg känner jag åtskilliga förtroendevalda som jobbar och sliter – ofta i det tysta. Och ofta utan någons tack. Dessa människor pysslar med färdtjänstärenden, skolmåltider, vår gemensamma ålderdom och annat viktigt. De gör verkligen sitt bästa och förväntas klara att hantera besparingar eller liknande tuffa beslut. De skulle aldrig tänka sig att bluffa eller ljuga. Det är de alldeles för seriösa för.

Så kommer någon töntig besserwisser med politikerförakt och drämmer till med att alla politiker är lögnare.

Fy fabian. 

Men när det gäller införandet av en säljlag för att röja hindren som bromsar utförsäljningen av våra universitetssjukhus ljög Reinfeldt TV tittarna rakt i plytet. Men det räckte inte med det. I annonser följde moderaterna upp sin partiledares övningar i rutan och menade att sossarna bluffade. Några utförsäljningar var det inte tal om. Ett vallöfte alltså.

Men det tog inte många månader så är förslaget presenterat ( i dag kl 15.00 i Bella Venezia)  av en leende Hägglund sida vid sida med det femte borgerliga partiet Svenskt Näringsliv.

Jag mår illa när politiker ljuger och ger de fördomsfulla rätt. Oavsett vilket parti det är så bidrar det till att underminera och skada allmänhetens tilltro till politiken. Som tur är är det inte så vanligt.

Men det gör ont – oavsett vilket parti som gör det.

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.