Med munnen full av sand….

 sand1.jpg ÅTERKOMSTEN. Sist jag skrev vad jag tyckte på en blogg kom ett litet sött mediadrev och försökte täppa igen truten på mig. Det lyckades ett tag. Främst på grund av lojalitet med min uppdragsgivare. Men naturligtvis även med respekt för spelets regler –  drev blir så ledsna om de inte får som de vill.

Men sanningen är att jag saknar terapin av att skriva blogg. Nu är jag tillbaks.

Förresten var det jag skrev sist som var så upprörande? Tja det måste varit något exceptionellt konstigt eftersom det väckte rubriker i VK och VK igen, Expressen, Webfinanser, DagensPS, Aftonbladet och några till som exempelvis Pressens tidning.

Jo, Jag råkade ha mage att påstå att media är en del av underhållingsindustrin som allt mer skapar sin egen verklighet. Lögn blandas med sanning. Med lögnaktiga löpsedlar sprids dyngan. Men vissa människor (som min pappa) tror fortfarande att det som står i tidningen är sant. När det avslöjas att det inte är så skadas tilltron till tryckfriheten. Seriösa journalister gråter.

Lösningen stavas självsanering.

Men sanningen är att det tycks fungera uselt. Konsekvensen blir att det är bättre att sluta läsa skiten och spela spel med dina barn eller besöka din farmor. Kritiserar du makthavare får du lätt skit. Det tycks även gälla media 😉 …

Jag bjuder på det.

Orsakerna till hur det kunde blir så knasigt och vad vi kan göra åt det diskuterar jag gärna när jag föreläser… med min pappa vid julbordet… eller varför inte på denna blogg… Välkommen!

Inlägget publicerat av av Thomas Hartman - Håller du med eller tycker du något annat eller vill tipsa om något. Varför inte lägga en kommentar? ■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com

Thomas Hartman

Comments

Författare: Thomas Hartman

■ THOMAS HARTMAN är skribent, kommunikationsrådgivare och uppskattad föredragshållare om internet, politik och medias makt. Han är chef för Kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Han är förtroendevald i bland annat kommun och landsting sedan tjugotalet år och har jobbat som marknadsförare, regionchef och pressekreterare bland annat vid utrikesdepartementet i regeringskansliet. Tidigare har han bland annat jobbat som regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa och som marknadsförare. Han är medförfattare till boken Vem bryr sig - en bok om Sverige. Hjalmarson och Högberg förlag. Stockholm. För att nå honom maila jthomas.hartman@gmail.com